Project designs success for local elementary students

Groton Space Station classroom collaborationA new learning space for Groton fifth-graders is out of this world.

The Space Station is the first of three auxiliary classrooms in the elementary school to be redesigned by a multidisciplinary crew of Cornell undergraduates. These rooms are meant to inspire and support older elementary students in practicing intellectual, interpersonal and planetary responsibility.

With minimal adult supervision, fish and plants to care for, and space-age furniture, décor and supplies to accommodate a range of interests and work styles, The Space Station is a prototype. After current fifth-graders use it and give feedback, the Cornell team will tweak the design and use the data to redesign other rooms.

The connection to Cornell was critical to the success of the project, said Groton Superintendent Margo Martin.

Read the full article in the Cornell Chronicle.